Április 10-én mutatkozik be a nagyközönség előtt az Alfa Romeo tisztán elektromos meghajtású SUV-ja, a Milano, a premiert pedig bárki élőben követheti majd a vállalat online felületein.

A Stellantis részeként működő torinói székhelyű márka azon autógyártók közé tartozik, melyeknek egyelőre egyetlen terméke sem járja az utakat teljesen elektromos hajtásrendszerrel. A tavalyi év azonban egy fordulópontnak tekinthető a cég elektromobilitási tevékenységében, ugyanis bemutatkozott a 33 Stradale, egy vadító szupersportautó, melyet a vásárlók tisztán elektromos változatban is kérhetnek. Mindössze 33 példány készül, amiket már a premier előtt eladtak, a cégvezetők nyilatkozatai szerint viszont csupán néhányan választották a kipufogó nélküli változatot.

A Milano EV ezzel szemben kulcsfontosságú szerepet játszik majd az Alfa Romeo elektrifikációs stratégiájában, a márka legelső villanyautójaként érkezik a kereskedésekbe, ráadásul a népszerű kompakt SUV szegmenst erősíti. Sajtóértesülések szerint a jármű az e-CMP padlólemezre kerül, így várhatóan osztozik a Jeep Avenger 54 kWh-s akkujával, négykerékhajtást kap, és enyhe hibrid verzió is készül belőle. Az elektromos szabadidőautó jelenleg a végső tesztjeit futja a Balocco tesztpályán Olaszországban, ahol az utánozhatatlan vezetési dinamika, precíz kormányzás, gyors kanyarodás, és erős tapadás tökéletesítésén dolgoznak a mérnökök.

Forrás: villanyautosok.hu