Még többet mutatott meg a Jeep az elektromos autók csúcskategóriájába készülő szabadidő-autóról, a 3,5 másodperc alatt százra gyorsuló Wagoneer S-ről, de a részletekre és a teljes leleplezésére még várnunk kell.

A Jeep első teljesen elektromos autója, a kompakt méretű Avenger olyan jól sikerült, hogy 2023-ban elnyerte az európai év autója díjat. Az amerikai márka pedig már a bemutatójával egyszerre elárulta, hogy további elektromos autók bemutatására készül: az egyik egy terepjáró lesz, a Recon, a másik pedig egy szélvészgyors crossover, a Wagoneer S. Most erről mutattak újabb képeket.

Nem kell nagy meglepetésre számítanunk, hiszen a sorozatgyártásba kerülő Wagoneer S nagyon hasonlóan néz ki, mint a 2022-ben bemutatott koncepciója. Az áramvonalas karosszériájával és óriási hátsó légterelőjével ez a crossover új időszámítást kezd a Jeepnél, az érintőkijelzővel teli műszerfalán pedig még az utasnak is jut egy saját képernyő.

Az elektromos autók csúcskategóriájába érkezik a Wagoneer S, amit a paraméterei is sejtetnek, ugyanis a két motorja együtt 600 lóerős lesz, amivel 3,5 másodperc alatt gyorsul százra, ezzel a V8-as Grand Cherokee Trackhawknál is gyorsabb lehet. A bemutatójára már nem kell sokat várnunk, idén ősszel már az amerikai kereskedésekben lesz az új Jeep.

forrás: player.hu