A Renault Scenic lett idén az Év Autója díjazottja. Ezt a címet 1964 óta osztják ki, s ahogy a Player.hu megjegyzi, az is megtörtént, hogy a címet elnyert autót azután elvétve láttuk az utakon, de a Scenic esetében minden bizonnyal nem fenyeget ez a veszély.

A harmadik helyen a Peugeot 3008 végzett, azt követte a Kia EV9 összesen, majd a Volvo EX30, a BYD Seal, és a Toyota C-HR. A szakemberek szerint az idei mezőny kifejezetten erős volt. Már a hetes döntőbe jellemzően elektromos crossoverek kerültek, de azért nem kizárólagosan.

A versenyben levő A BYD Seal, a Kia EV9, a Renault Scenic és a Volvo EX30 csakis elektromos hajtással készült, az 5-ös BMW-nek és a Peugeot 3008-nak az elektromos mellett van azért belsőégésű motorral szerelt változata is, a Toyota C-HR pedig ugyan tisztán elektromos modell, de a hibrid és a plug-in.

A díjkiosztót ezúttal újra a genfi autószalonon tartották, a 22 országból érkezett 59 autós újságíró szavazata alapján a Renault Scenic nyerte el a díjat 329 ponttal, a BMW új 5-ös sorozata is, 309 ponttal lett második, a Peugeot 3008 197 pontot kapott és harmadik lett. A nyertes autót favorizálta nemcsak a francia, hanem az olasz, spanyol és angol újságírók mellett a két magyar zsűritag is.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu