A Fiat Pandina élvezi az emberek Panda iránti elkötelezett szeretetét, gyártását legalább 2027-ig meghosszabbítják Olaszországban.

• Az új Fiat Pandina speciális sorozat a valaha volt legtechnológiásabb és legbiztonságosabb Panda.
• A Fiat Pandát legalább 2027-ig az olaszországi Pomigliano d’Arco üzemben gyártják.
• A termelés kb. 20%-kal nő, hogy megfeleljen a vásárlói igényeknek.

A FIAT február végén mutatta be új Fiat Pandina különleges szériáját. A február 29-i bemutató dátuma az első Panda 1980-as történelmi forgalomba hozatala előtt tiszteleg, amelyet ugyanezen a napon mutattak be Sandro Pertininek, az Olasz Köztársaság elnökének. A YouTube-on (LINK) közvetített sajtótájékoztatót Olivier Francois, a FIAT vezérigazgatója és a Global Stellantis CMO tartotta a dél-olaszországi Pomigliano d’Arcóban található Giambattista Vico üzemben, ahol az autót 2011 óta gyártják.

Olivier Francois, a FIAT vezérigazgatója és a Stellantis globális marketing igazgatója így nyilatkozott: „Az új Fiat Pandina tisztelgés az olaszok Panda iránti szeretete előtt. Valójában a „Pandina” az a becenév, amelyet ebben az országban az emberek mindig is adták az autónak. Büszkén mutathatom be ezt a különleges sorozatot azon a napon, amikor azt is bejelenthetem, hogy a Panda továbbra is Pomigliano d’Arcóban készül legalább 2027-ig. A love-story a Panda és Olaszország között még néhány évig folytatódik, köszönhetően az új beruházásoknak, amelyek a valaha volt legjobb technológiával a legbiztonságosabbá tették. Van még egy okom a mai Panda ünneplésére: valójában úgy döntöttünk, hogy 20%-kal növeljük a termelést, hogy kielégítsük az olaszországi és európai vásárlói igényeket. A Panda továbbra is piacvezető ebben az országban és szegmensvezető Európában, és egyben az egyetlen A szegmens hibridje a csoportban.”

A rajongói szeretet hosszú története folyamán az ikonikus és inspiráló Fiat Panda immár negyvennégy éve vezeti a piacot Olaszországban és Európában is, ennek során több mint 8 millió darabot adtak el belőle. Pandáról lévén szó, a különleges Pandina sorozat is kiváló közösségi autó, amely egyedi jellemzőkkel rendelkezik úgy, mint: egyszerűség, kreativitás és funkcionalitás. Mi több, ez a különleges széria az emberektől kapta a nevét, pontosan úgy, ahogy a Panda szerelmesei hívják az aranyos „Pandinájukat”. Tisztelet ez az emberek részéről ennek a kis mindennapi társnak.
Az új ADAS rendszerrel, új digitális klaszterrel és új kormánykerékkel ez a különleges sorozat a valaha volt legtechnológiásabb és legbiztonságosabb Panda. Az új Pandina piacra dobásával a FIAT hatalmas ugrást tesz a jövőbe, és jelentős biztonsági és technológiai fejlesztésekkel javítja az ügyfelek élményét, miközben megőrzi ikonikus modelljének jellemző sokoldalúságát és megfizethetőségét.

A különleges sorozat Pandina fontos frissítéseket mutat be az ADAS szempontjából, ahogy a FIAT-nál is megszokott, egyszerű megoldásokat kínálva a vásárlói igényekre, nem pedig a technológia keresésére, mint a Panda esetében.

Az alapfelszereltség vadonatúj funkciókat tartalmaz, amelyek a városban és azon kívül egyaránt segítik a vezetőt: a fejlett vészfékező-rendszer, amely csökkenti a hátsó ütközéseket, például városi forgalomban; a sávtartási asszisztens; és a Drowsy Driver Detection funkciót, amely figyelmezteti a vezetőt, ha fáradt. A Traffic Sign Recognition is benne van, érzékeli és felismeri a közlekedési táblákat úgy, hogy megjeleníti őket az új, teljesen digitális, 7 hüvelykes műszerfalon. A biztonságtól a praktikum felé haladva a hátsó parkoló érzékelők teljes egyszerűséget biztosítanak a parkolás során a zsúfolt városi utcákon, az új sebességtartó automatika pedig a beállított sebességet tartja – 30 km/h-tól kezdve – anélkül, hogy a gázpedálon nyomná a lábát. Ezután az automatikus távolsági fényszóró automatikusan a forgalmi viszonyokhoz igazítja a világítást, megkönnyítve az éjszakai vezetést a vezető számára. Ezen kívül 6 légzsák egészíti ki a biztonsági alapfelszereltséget.
A legtöbb funkciót a belső visszapillantó tükörre szerelt kamera kezeli.

A különleges sorozat egy új, 7 hüvelykes, teljesen Digital Clustert kínál utasainak, három különböző grafikus móddal és felújított kormánnyal. A Pandina egy vadonatúj, 7 hüvelykes Radio DAB érintőképernyővel is fel van szerelve Apple CarPlay és Android AutoTM funkcióval. Tervezési szempontból új fehérre festett műszerfalburkolatot és új üléseket mutat be „Pandina” monogrammal és logóval, sárga dupla varrással, fehér részletekkel és Seaqual fonallal, amely tengeri hulladékból készült, fenntartható, teljesen nyomon követhető alapanyagot tartalmaz. A külsőt olyan játékos részletek gazdagítják, mint a kis panda arca a kerékpoháron, sárga tükörsapkák, Pandina feliratok az oldalsó díszléceken és „Pandina” felirat a harmadik lámpán.
A már meglévő színek – Gelato White, Cinema Black, Passione Red és Italia Blue – mellett a Pandina az új Positano Yellow-t és az új kétszínű színeket (kontrasztos fekete tető) kínálja. Az új Pandina különleges sorozat idén nyártól lesz elérhető a nagy európai országokban.

Forrás: media.stellantis.com