Az Alfa Romeo elindítja a „33 Stradale Day”-t, különösen a „33” megünneplésére. Egy ikonikus szám, egy rendkívüli autó, az autós szenvedély története: mindez természetesen beépül a márka ünnepi programjába.

A 33 Stradale projekt elindítása óta ez a „kétszámjegyű” kulcsfontosságú és rendkívül szimbolikus szerepet kapott. Bizonyos értelemben minden másnál jobban: 2023-ban a márka globális kereskedelmi növekedése 33%-os volt 2022-hez képest.
Az első ünnepség alkalmából, amelyet március 3-án tartanak, az Alfa Romeo Centro Stile új és exkluzív képeket tett közzé a 33 Stradale-ről a nem szokványos Blu Reale (királykék) színben, amely a test dicső múltját idézi.

2023 a 33 Stradale éveként látható az évkönyvekben: egy legenda, egy szimbólum, amely megtestesíti a világ autózás történetének egyik legikonikusabb sportmárkájának minden értékét. A 33-as szám az identitás szimbólumává vált, és ennek tiszteletére az Alfa Romeo bejelenti a „33 Stradale Day” megalapítását. 2024. március 3-tól az évforduló célja, hogy egy olyan nap legyen, amelyet a világ minden rajongójával és több mint 250 klubjával együtt ünnepelnek, akik osztoznak a márka iránt.

Szimbolikus dátum, 3/3, leginkább az Alfa Romeo új fuoriserie („egyedi gyártású”) autójának nevének felidézésére, amely az olasz márka – most és a jövőben – stílusbeli képességeinek hiteles „kiáltványa” és vezetési tapasztalat. A mindössze 33 exkluzív egységből készült, a márka 33 rajongója számára készült új, kétüléses kupé ötvözi az örökséget és a jövőt, és egyedülálló kézműves eljárás szerint, a legmagasabb minőségi előírásokkal és a részletekre való megszállott figyelemmel készül.

A 33-as a márka vezérmotívumává vált. Inkább egyszeri, mint ritka egybeesés, hogy a 33-as szám az Alfa Romeo 2023-as kereskedelmi eredményeiben is megtalálható: a márka globálisan 33%-kal nőtt 2022-höz képest, ami egyedülálló egybeesés, amelyet úgy tűnik, kifejezetten az 1960-as évek ikonjának újraindítása. De ez még nem minden. Az időben visszafelé haladva a 33-as szám további szimbolikus és ünnepi értéket kap.

2021 júniusában – 33 hónappal ezelőtt – az 1929-es Alfa Romeo 6C 1750 Super Sport megnyerte az 1000 Miglia történelmi újra játszását, amely történelmi verseny, amelyet Enzo Ferrari „a világ legszebb autóversenyének” nevezett.

Visszatérve a történelembe: 1933 a sport dicsőségének éve volt, amikor az Alfa Romeo uralta a sportversenyeket, címere pedig lenyűgözte és meghódította a versenyzés minden rajongójának szívét. A híres Nuvolari és Compagnoni páros nyerte meg a Mille Migliát a nagy teljesítményű 8C 2300-assal. Ugyanebben az autóban Antonio Brivio uralta a Szicíliában megrendezett Targa Florio-t, a világ legrégebbi tartós autóversenyét. Végül ismét ugyanazon a pompás versenyautón a Nuvolari-Sommer páros megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt.

Röviden: a 33 egy varázslatos szám az Alfa Romeo és törzse számára idén. Az első „33 Stradale Day” alkalmából az Alfa Romeo Centro Stile új hivatalos képeket készített, amelyek a fuoriserie-t az exkluzív és hangulatos Blu Reale-ban ábrázolják, amely már elérhető az 1967-es 33-as modellen és a kínálatban szereplő három karosszériaszín egyikében, a klasszikussal együtt. Rosso Alfa és a kifinomultabb Rosso Villa d’Este.

Forrás: media.stellantis.com