A Kyndryl bejelentette, hogy széles körű, többéves megállapodást kötött a Stellantisszal abból a célból, hogy Európában, Észak-Amerikában és Dél-Amerikában menedzseljen alapvető üzleti informatikai tevékenységeket, mint például a hálózati, adatközponti támogatást és helyi IT-szolgáltatások támogatását.

A Kyndryl hozzájárul a Stellantis IT infrastruktúrájának modernizálásához és hozzáférést biztosít képzett informatikai munkatársaihoz is. Az így felszabaduló erőforrásokat a Stellantis a digitalizálásra, kiberbiztonságra, új üzleti modellek és ügyfélközpontú megoldások fejlesztésére tudja fordítani. A két vállalat folyamatosan együtt fog működni az ügyfélélményt, a hatékonyságot és a fenntarthatóságot fejlesztő autóipari megoldások létrehozása céljából.

A Stellantis egy globális autógyártó, 130 országban van jelen, 2021-ben jött létre a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) és a PSA Csoport összeolvadásával. Olyan márkák tartoznak hozzá, mint például az Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram vagy a Vauxhall. A Kyndril pedig nem más, mint az IBM menedzselt szolgáltatási üzletága, ezen a piacon a legnagyobb. 2021-ben vált ki az „anyacégből”.

Forrás: itbusiness.hu