A Jeep® márka első ízben mutatja be az innovatív 4xe hibrid technológiát az új Avenger 4xe-vel. Az összkerékhajtási rendszer és a 48 V-os Mild-hibrid technológia integrálásával a Jeep márka továbbfejleszti az Avenger legendás képességeit, elektromos és zökkenőmentes teljesítményt biztosítva különféle terepen.

Az új Jeep Avenger 4xe az elsőkerék-hajtású változathoz hasonlóan a B-SUV hőse kompakt, de tágas kialakítású, amely megtestesíti a márka lényegét. Egy ambiciózus jármű, amelyben a modernitás és a tradíció olyan technológiáknak köszönhető, amelyek kiemelkedő képességeket garantálnak a környezeti fenntarthatóság veszélyeztetése nélkül.

A Jeep Avenger 4xe rendeléseit 2024 végéig nyitják meg.

A kalandok és innovációk örökségéről híres Jeep® márka a teljesen elektromos változat hatalmas sikere után büszkén mutatja be nagyra becsült termékcsaládjának legújabb kiegészítését: az új Jeep Avenger 4xe-t. A teljesítmény és az elektromosítás határainak feszegetése iránti szilárdan elkötelezett Jeep márka bemutatja az új Avenger 4xe-t, amely a márka globális SUV-márka páratlan örökségének bizonyítéka.

Az új Avenger 4xe középpontjában az innovatív 4xe hibrid technológia áll. Ez az úttörő rendszer nem csupán csökkentett károsanyag-kibocsátást kínál; minden terepviszonyok között felvillanyozó vezetési élményt nyújt.

Eric Laforge, a Jeep márka európai vezetője így nyilatkozott: „Az új Jeep Avenger 4xe fordulópontot jelent a márka számára. Sikeres modellünk legújabb verziója egyesíti az Avenger kompaktságát és sokoldalúságát az összkerékhajtási rendszer teljesítményével. Az eredmény egy páratlan képesség a dinamikusabb vezetési élmény érdekében. Az új Avenger 4xe minden szegmensben kiegészíti a márka 4×4-es SUV-kínálatát.

Az Avenger legendás képességeit új magasságokba emelve a 4xe változat jelentős frissítést kapott az összkerék-rendszer integrálásával. A villamosítás erejét kihasználva az új Avenger 4xe páratlan tapadást és terepes teljesítményt nyújt. A jármű 136 LE-s (100 Kw) belsőégésű motorral és két, egyenként 21 kW-os villanymotorral párosul, amelyek mindkét tengely mozgatására képesek, és 1900 Nm-es forgatónyomatékot biztosítanak a hátsó kerekeknél. A „power looping” technológiának köszönhetően az új Avenger 4xe az akkumulátor töltöttségi állapotától függetlenül garantálja az összkerék-meghajtású tapadást, zökkenőmentes és magabiztos vezetési élményt biztosítva a legnehezebb, változatos terepen.

Az Avenger termékcsalád ékes bizonyítéka a márka elkötelezettségének amellett, hogy a vásárlókat a választás szabadságával ruházza fel, megkönnyítse és ösztönözze a villamosított járművekhez való hozzáférést, és biztosítsa, hogy minden utazást a tökéletességre szabjanak. Az erőátviteli lehetőségek széles skáláját, két sebességváltót (automatikus és kézi), valamint két elsőkerék-hajtású és összkerékhajtású vontatást kínáló Avenger minden vezető igényeinek és preferenciájának megfelel. Függetlenül attól, hogy a fejlett BEV technológiát, az elektromos 48 V-os Mild-hibrid rendszert vagy a hagyományos benzint választják, a sofőrök személyre szabhatják Avengerüket, hogy megfeleljenek értékeiknek és vezetési követelményeiknek.

A 48 V-os Mild-hibrid technológia és az összkerékhajtási rendszer kombinációja az Avenger 4xe-ben a Jeep márka azon szándékát képviseli, hogy fenntartható 4×4-es vezetési élményt kínáljon, miközben továbbra is befogadó és elérhető marad az európai vásárlók számára. A Jeep márka mindig is azt a célt követte, hogy megnyíljon az emberek előtt a 4×4-es járművek teljes választékán keresztül, amelyeket minden ügyfél igényeihez igazítottak. A Jeep márka villamosítási stratégiájának eredményeként, amely összhangban van egy olyan világgal, amely egyre inkább a környezeti fenntarthatóság felé halad, a márka válasza egy kiterjedt és változatos járműkínálat, amely most minden eddiginél szélesebb.

A Jeep Avenger 4xe rendelése 2024 végén megnyílik. A városi kalandoroktól az off-road rajongókig az Avenger 4xe azt ígéri, hogy újra meghatározza a képességek és a fenntarthatóság határait.

Forrás: media.stellantis.com