A Stellantis autóipari konszern 30 milliárd reai-t, azaz mintegy 6,07 milliárd dollárt fog befektetni Brazíliában 2025 és 2030 között és több mint 40 új autó piacra dobását, valamint hibrid-flex járművek bevezetését tervezi az országban- közölte a vállalat szerdán.

A Stellantis tervei között szerepel Latin-Amerika legnagyobb gazdaságában, hogy a benzinnel és etanollal egyaránt működő flex-fuel modelljeit elektromos technológiával működő járművekkel egészíti ki – mondta Carlos Tavares vezérigazgató egy sajtótájékoztatón. A vállalat következő modelljének bemutatása az év második felére várható, és egy hibrid járműre lehet számítani- mondta.

Többek között a Fiat, a Peugeot és a Citroen márkákat tulajdonló Stellantis azt is elmondta, hogy tervezi egy teljesen elektromos jármű gyártását is az országban, ezzel kapcsolatban azonban nem közöltek még menetrendet.

A brazil kormány elmondása szerint az autógyártók – köztük a kínai BYD és GWM, amelyek nemrég érkeztek az országba – a következő néhány évre összesen mintegy 65,3 milliárd reai értékben fognak beruházni az országban.

Címlapkép forrása: Nathan Laine/Bloomberg via Getty Images

Forrás: portfolio.hu