Az olasz vállalat szeretne Ferrari Purosangue-hoz hasonló, tisztán elektromos SUV-t piacra dobni. Azonban az amerikai elnökválasztás és az európai választások eredménye miatt változtathat a terveken.

Az autógyártó elmondása szerint 2027-re tervezi a modell megjelenését, ugyanakkor, ha Donald Trump megnyerné az elnökválasztást, változnának a tervek.
A republikánusok elnökjelöltjének kampányígéretei között szerepel, hogy számos államban késlelteti vagy befagyasztja a belsőégésű motorral hajtott autók értékesítésének tilalmát, ami egy kissé átformálhatja a piacot. Ezen felül az inflációcsökkentő törvény ösztönzőit is visszavonná.
Amennyiben ez bekövetkezik, a gyártó módosítaná terveit, és egy időre félretenné a nagy méretű SUV-kat, és inkább egy elektromos ferdehátú autót dobna az európai piacra – írja a Totalcar.

Ugyanakkor az Alfa Romeo továbbra is szeretne Európán kívül is terjeszkedni és a mostani 18 százalékos értékesítési arányát 40 százalékra emelni az amerikai és az ázsiai piacokon. A lap szerint ebben a Stellantis felügyelete alatt fejlesztett Milanónak is szerepe lehet, ami a Peugeot e-2008-cal és a Jeep Avengerrel is osztozna az alapjain, így egyszerre elérhető lehet tisztán elektromos és belső égésű motorral szerelt hajtással is.

Forrás: totalcar.hu