Egy interjú során arról beszélt, hogy szeretne egy modellt piacra dobni a Multipla kompakt egyterű méretében.  A legendás Fiat Multipla visszatérése valósággá válthat, amit a vállalat vezérigazgatója, Olivier Francois a Corriere della Serának adott exkluzív interjújában közvetlenül megerősített.

A Mottoriolnline oldal szerint a cél egyértelmű: az 1956-os eredeti és az 1998-ban bemutatott modell jellemzőinek egyesítése. Az új Fiat Multipla, ha a név megerősítést nyer, a kompakt és moduláris felépítésre helyezi majd a hangsúlyt, különböző üléskonfigurációkat kínálva, beleértve a két vagy három sorban elhelyezett hat ülést és egy ötüléses változatot. Mindezt nagy csomagtartóval és megfizethető áron.

A pletykák szerint az új Fiat Multipla a Citroen C3 Aircross rokona lesz, és legalább 4,4 méteres hosszal büszkélkedhet. Egy másik fontos újdonság a modellel kapcsolatban az elektromos és a hibrid hajtási opció lehetősége, követve a Stellantis alternatív hajtásláncokat kínáló trendjét. A Fiat vezetője azt is elárulta, hogy a járművet a marokkói Kenitra üzemben fogják gyártani.

Forrás: hvg.hu