• A Citroën leleplezte, milyen lesz a Citroën Basalt Vision, a 2024-ben Indiában és Dél-Amerikában piacra kerülő kompakt SUV-kupé.
  • A C3 és a C3 Aircross után ezzel a modellel új szakasz nyílik a márka nemzetközi offenzívájában, amely az adott piac középmezőnyébe tartozó, helyi fejlesztésű és gyártású modellekre fókuszál.
  • A Citroën Basalt Vision új koncepciót testesít meg a B szegmensben. A kompakt és sportos modell a kupék dinamizmusát az SUV-k robusztusságával ötvözi.
  • A Citroën Basalt Vision kiegyensúlyozott arányaival a Citroëntől megszokott módon bőséges helykínálatot és kimagasló fedélzeti kényelmet ígér.
  • A most bemutatott változatot a 2024 második felében bevezetésre kerülő végleges járműhöz hasonlóan élénk színek és éles kontrasztok jellemzik.

A Citroën közzétette az első képeket Citroën Basalt Vision névre hallgató új kompakt SUV-kupéjáról, mely 2024 második felében jelenik meg a márka indiai és dél-amerikai modellkínálatában. A többféle stílust ötvöző karakteres és exkluzív modell mindenből a legjobbat szeretné nyújtani a vásárlóknak. Az autó ezért egy letisztult és dinamikus kupé, egy megemelt hasmagasságú robusztus SUV és egy tágas és kiegyensúlyozott klasszikus ötajtós modell keveréke. A C3 és a C3 Aircross mellett a párizsi központ és az érintett régiók munkatársainak közvetlen részvételével fejlesztett, erős helyi integrációval létrejött Basalt Vision is hozzá fog járulni a Citroën nemzetközi térnyeréséhez a főbb piacokon. Mindhárom modell ugyanannak a programnak a része, mely karakteres stílusú és egyedülálló komfortélményt nyújtó modellek forgalmazását tűzte ki célul. A Basalt Vision tanulmány hűen tükrözi a 2024 második felében piacra kerülő végleges modellt.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy végre leleplezhetjük a Citroën nemzetközi növekedésének felgyorsítására indított programunk harmadik képviselőjét. A helyi csapatok elhivatottan dolgoznak azon, hogy néhány hónapon belül piacra kerülhessen ez az innovatív SUV-kupé, amely merész designt, tágas belső teret és egyedülálló kényelmet kínál. Bízunk benne, hogy a helyben fejlesztett és gyártott Basalt Vision sok vásárlót fog megszólítani, és megerősíti pozícióinkat a főbb piacokon. Alig várjuk, hogy az év közepén többet mondhassunk róla.”

Thierry Koskas, a Citroën vezérigazgatója

A szegmensben újnak számító sziluett. A Citroën Basalt Vision merész elképzelést tükröz, és többféle ügyfélelvárásnak is igyekszik megfelelni. Ez a kimondottan kompakt SUV-kupé az érintett régiókban az első olyan modell, amelyik egyszerre többféle karosszériaváltozat stílusjegyeit hordozza. SUV-jegyeinek köszönhetően céltudatos és modern, robusztus és biztonságos autót ígér. Az erőtől duzzadó, sportos modellt a nagy hasmagasságnak, a magas motorháztetőnek, az egyenes orr-résznek, a szélesebb sárvédőknek és a jellegzetes formájú, védett kerékjárati íveknek köszönhetően magabiztos és megingathatatlan fellépés jellemzi. A kupévonalú farrész ugyanakkor áramvonalasabb és dinamikusabb profilt kölcsönöz az autónak, mely energiát és feszültséget sugároz. A végeredmény egy kiegyensúlyozott arányokkal rendelkező elegáns modell, melynek karcsú sziluettje jó aerodinamikai tulajdonságokat ígér.

Basalt: a strapabírás és a nyugalom szinonimája. Ennek az egyedülálló sziluettel rendelkező koncepciónak a bemutatásával a Citroën újabb bizonyságot tesz kreatív ambícióiról. A több stílus keresztezésével született egyedi modell nem véletlenül kapta a Basalt (bazalt) nevet, ami a forgalomba hozatalkor is megmarad. Ez a föld energiájából született, vulkanikus kőzet időtlen, ellenálló anyag, mely a robusztusság és a nyugalom ígéretét hordozza. Az új modell tökéletesen megfelel ezeknek az értékeknek: tartóssága és megbízhatósága révén derűs nyugalommal tölti el a tulajdonosokat, akik a fedélzetén igazi védőburokban érezhetik magukat. A Citroën Basalt Vision egy SUV-kupé, amely az ötajtós modellek minden előnyével rendelkezik. A megnövelt hasmagasság megkönnyíti a ki- és beszállást az elöl és hátul egyaránt nagy helykínálatot biztosító járműbe. Az első és hátsó lökhárítók, valamint az oldalsó védőelemek növelik a biztonságérzetet, és lehetővé teszik, hogy nehéz körülmények között is magabiztosan vágjunk neki az útnak. Ahogy azt már a Citroënektől megszoktuk, a Basalt Vision fedélzetén teljes kényelem és igazi kikapcsolódás vár mindenkit.

Egy újabb ütőkártya a Citroën termékkínálatában. A C3 és a C3 Aircross után a Citroën Basalt Vision-nel harmadik szakaszába lép a C-Cubed program, melyet a márka azzal a szándékkal indított, hogy két stratégiailag fontos régióban, Indiában és Dél-Amerikában növelni tudja a jelenlétét. A cél egy átütő és egyedülálló termékkínálat kialakítása, melynek egyedi designja és kényelmes használata többletértéket képvisel az ügyfelek számára. Mindhárom modell ugyanarra a Smart Car platformra épül, ami jól mutatja a kifejezetten az érintett piacok ügyfeleinek igényei szerint konfigurált platform modularitását és hatékonyságát. A kiváló terméken felül a Citroënnek az is célja, hogy az egyszerűbb ügyfélút és az ügyfelek életét megkönnyítő szolgáltatások révén nyugodtabb és örömtelibb autós élményt nyújtson.

A 2024 második felében Indiában és Dél-Amerikában forgalmazásra kerülő Citroën Basalt Vision egy erőteljes és sportos kompakt SUV-kupét vetít előre, amely az egyedülálló fedélzeti élmény és kényelem révén elsősorban a dolgozó fiatalokat és a családokat szólítja majd meg.

Forrás: media.stellantis.com