Nem kér a csendes villanyautókból a Ferrari: az olasz luxusautó-gyártó első tisztán elektromos meghajtású modellje nem lesz olyan csendes, mint a legtöbb forgalomban lévő villanyautó, sőt: a márka vezérigazgatója még a Teslának is odaszúrt.

ÉRKEZIK AZ ELSŐ ELEKTROMOS AUTÓ A FERRARITÓL

Már jövőre érkezhet a Ferrari első, teljesen elektromos meghajtású autója. Az olasz luxusautógyártó vezetője azt ígéri, a villanyautó ugyanazt az élményt fogja nyújtani, mint a korábbi modelljeik, például a hangzás terén is.

„A Ferrari első elektromos modellje nem lesz csendes, mint a legtöbb forgalomban lévő villanyautó. Az elektromos autók nem némák. Ha valaki ismeri a technológiát, tudja, hogy sok mindent ki lehet hozni ezekből is. Az elektromos hajtású Ferrari ugyanazt az egyedi élményt fogja nyújtani, mint a márka többi járműve, amelyek a motorjaik dübörgéséről ismertek” – nyilatkoztaBenedetto Vigna, az autógyártó vezérigazgatója a CNBC-nek.Hozzátette, nekik egyébként sem az a vásárlói körük, mint a Teslának. „Amikor olyan luxusautókról beszélünk, mint a miéink, akkor az érzelmekről beszélünk, nem funkcionalitásról” – idézi a vezérigazgatót a hvg.hu.