Az Abarth már többször is mutatott előzetest a legújabb modelljéről, és most végre teljes valójában megcsodálhatjuk az elektromos Fiat 600 sportváltozatát, ami a márka eddigi legerősebb utcai autója lesz.

1949. március 31-én alapította saját vállalkozását Carlo Abarth, és a neve hamarosan fogalommá vált a sportos olasz autókat kedvelők körében. Az Abarth az utóbbi időben a Fiat gyári sportmárkája, és a mérgesített 500-asok után hamarosan érkezik a legújabb modellje, az új, elektromos Fiat 600 sportváltozata, amiről minden eddiginél jobb képeket mutattak.

Az év elején még csak álcázva mutatták meg, majd egy grafikát is láthattunk róla, az Abarth alapításának 75. évfordulójára pedig hivatalosan is leleplezték a Fiat 600 sportváltozatát. A skorpiós emblémával ékesített modell feltűnő lila fényezést, méretes kerekeket, sportos lökhárítókat és jókora légterelőt kapott, a sportkormány és a kagylóülések sem maradtak el.

Nem spóroltak a hajtásán sem, a négy kereket összesen 240 lóerős teljesítményre képes elektromotorok hajtják, ezzel a 600-as az Abarth történetének legerősebb szériamodellje lesz. A részletekre egy kicsit még várnunk kell, a bemutatóját idén nyáron tartják, a Scorpionissima bevezető szériából pedig éppen 1949 példányt gyártanak majd.

Forrás: player.hu