Már négy éve kapható a Citroen legkisebb agymenése, az Ami. Az Ami egy elektromos mikroautó, amit Nyugat-Európa több országában számukra olcsón lehet megvenni, bérelni, és akár 14 éves kortól is lehet vezetni. Az abszolút szerethető, bugyuta kinézetet a konszernen belül az Opel (Rocks-e) és a Fiat is lenyúlta, bár az utóbbi Topolinója stílusosabb is lett. Összesen 50 ezer darabot adtak el belőle 14 országban. Egyébként rengeteg különleges fényezéssel rendelekező darab jelent meg a trióból, sőt, az Aminek van buggy változata is! De négy év az négy év, így hát eljött az újítás ideje. De amilyen pici az autó, az újítás mértéke is akkora.

Új szín!

Bizony, az új Ami legnagyobb dobása nem más, mint a Night Sepia szatin hatású barnás színe! Továbbá a Tonic és a Pop felszereltség egybeforr, ami a Peps lesz. Ez igazából annyit jelent, hogy a két felszereltség dizájnját összemosták. Ez a logó melletti sárga csíkokat, az oldalán levő matricát és a felnik formáját takarja.

Viszont a jobban felszerelt verzió olyan extrákkal büszkélkedhet, mint például a telefontartó, a narancssárga ajtóhálók, egy központi elválasztó háló, sárga táskakampó és három narancssárga tárolórekesz. De a „My Connect Box”-nak hála a telefonunkon láthatjuk, hogy mennyi kraft van hátra az aksiban, vagy mikor kell szervizbe vinni az apróságot.

Egy zsák!

Najó, nem teljesen egy zsák az újdonság, de majdnem. A My Cargo Kit egy olyan kivehető modul, amivel az anyósülést és az előtte levő területet egy 340 literes tárolóvá alakíthatjuk. Ez áll egy kicipzározható vászonzsákból és kettő összehatjható műanyag panelból. Egyébként az Amiből kapható Cargo változat is, de ezzel a modullal már a sima

Amik is lehetnek igazi melós autók. Viszont emiatt a Cargo változatot nem is gyártják többé. Kis autóhoz kis újítás jár, ezt pedig május végétől kaphatják meg az érdeklődők. Hazai forgalmazásról még mindig nincsenek tervek, de egyre többet lehet látni használt piacon.

Forrás: totalcar.hu