Május 16-án, az Inárcs közlében található Flow Hotel különtermében tartotta ez évi első közgyűlését a Fiat Márkakereskedések Országos Szövetsége (FIMOSZ). A találkozó napirendéjén a belső ügyek mellett, jogi, pénzügyi, szakmai kérdésekben is előadások, tájékoztatók szerepeltek. A közgyűlésen az F Autómobil képviselőivel egyeztettek a tagok és a márkakereskedői hálózat életét befolyásoló aktuális piaci kérdések szóba kerültek.

Az M5-ös Autópálya inárcsi kijárata mellett található, az ország minden tájáról könnyen elérhető Flow Hotelben rendezték május 16-án csütörtökön a FIMOSZ 2024. évi első közgyűlését . Az egésznapos megbeszélésen – ebédszünet közbeiktatásával – napirendekbe szedve vitatták meg az F Automobil Import Kft. márkahálózatába tartozó autókereskedések az ágazat aktuális feladatait.

Mint ismert 2022-ben vette át a hálózatot a magánimportőr vállalkozás, az Emil Frey-csoport. Az F Automobil Import Kft. és a vele szerződést kötő autókereskedő vállalkozásoknak az átállás nehézségeit kellett leküzdeni az elmúlt másfél esztendőben úgy, hogy közben alaptevékenységüket, a kereskedelemmel és a márkaszervizekkel járó feladataikat végezték az ügyfeleik számára észrevétlenül.

Az átállás zökkenőmentességét nagyban segítette a FIMOSZ, mint szakmai szervezet. Részben ezt is értékelték a közgyűlésen, de megbeszélték a felek az aktuális problémáikat és az elkövetkezendő időszak teendőit is. Az első napirend a szervezet belső ügyeivel és az elnökségi beszámolóval indult, majd zártkörű márkakereskedői megbeszéléssel következett.

A FIMOSZ szervezeti ügyeit követően jöttek a szakma sok területét érintő előadások. Várkonyi Gábor szakújságíró a folyamatban lévő piaci trendekről osztotta meg gondolatatait. Jogi szakami kérdésekben dr. Dékány Dóra, a FIMOSZ jogi képviselője tartott hasznos tájékoztatót. A jogásznő a felmerült kérdésekre is választ adott, különös tekintettel az új márkakereskedői szerződésekkel összefüggésben.

Egy rövid ebédszünetet követően újabb előadásokra került sor, amit az Euróleasing képviseletében először Stecina Petra, majd Vály Judit vezérigazgató tartott. A vezető bemutatta az újonnan kifejlesztett www.kocsi.hu új és használtautó értékesítési portált, amely működésével kapcsolatban tájékoztatta a résztvevőket. A közgyűlés zárásaként a FIMOSZ tagság egyeztetett az importőr képviselőivel. A FIMOSZ tagság a közgyűlés részleteit a mellékelt jegyzőkönyvében találja meg.

Forrás: FIMOSZ kommunikáció