Lélegzetelállító fináléval zárult a világ legexkluzívabb, történelmi jármű-különlegességeket felvonultató ünnepsége a Comói-tó partján: a nemzetközi zsűri a hétvége abszolút győzteseként az Alfa Romeo 8C 2300 modellt koronázta meg.

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2024 résztvevői kiváltságosként tekinthetnek vissza egy olyan hétvégére, amely színültig volt lebilincselő korhű autókkal. A Comói-tó partján álló Grand Hotel Villa d’Este luxusszálloda álomszerű parkja idén is tökéletes reflektorfényt biztosított a mobilitás varázsának és ezernyi arculatának. A világ kétségkívül legexkluzívabb, történelmi jármű-különlegességeket felvonultató ünnepsége május 24-26. között ejtette rabul a vezetés szerelmeseit, a fesztivál abszolút győztesét pedig a szakmai zsűri nyolc kategória legszebb négykerekűi közül választotta ki.

A hétvége az 1930-as években készült Alfa Romeo 8C 2300 modell diadalával zárult. A különleges autót a Figoni a spider karosszériaváltozat egyedi megoldásai mentén tervezte meg. A belgiumi HM Collection büszke tulajdonosa vasárnap vehette át a háromnapos esemény „BMW Group Trophy – Best of Show” kitüntetését. A díjat Helmut Käs, a BMW Group Classic igazgatója és a Concorso d’Eleganza Villa d’Este elnöke, valamint Wilhelm Schmid, az A. Lange & Söhne óramanufaktúra vezérigazgatója adta át a színpadon. A fényes trófea mellett a győztes az A. Lange & Söhne egyedi, fehéraranyból készült 1815 Chronograph modelljét is megkapta. Az exkluzív órát a manufaktúra kifejezetten a „BMW Group Trophy – Best of Show” kitüntetés győztesének készítette el.

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2024 „Coppa d’Oro Villa d’Este” közönségdíját egy 1995-ös McLaren F1 nyerte el. Az egyesült királyságbeli Tony Vassilopoulos versenyautó-karosszériába bújtatott szuper sportautója az eseményre kilátogató rajongók legtöbb szavazatát zsebelte be.

A BMW Group a Julie Mehretu által megálmodott huszadik BMW Art Car modell látványos bemutatkozásával indította a Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2024 hétvégéjét, majd két magával ragadó világpremiert is megünnepelt: reflektorfénybe gurult a történelmi BMW Z8 roadster és az ikonikus BMW 503 modellek ihlette BMW Concept Skytop tanulmányautó, valamint a BMW R20 Concept, amelyet a BMW Motorrad a levegő-olajhűtéses Big Boxer motor újabb változataként készített el. Az eseményen a Rolls-Royce nem csupán egy önálló történelmi kategóriával ünnepelte fennállása 120. évfordulóját, de a világ elsőszámú szuperluxus SUV modellje, a Rolls-Royce Cullinan továbbfejlesztett nemzedékét (Series II) is bemutatta.

A BMW Group Classic a hétvége mindkét nyílt napjára látványos programokkal készült. A szombati Amici & Automobili – Wheels & Weisswürscht esemény részeként számos BMW klub és északközép-európai márkaklub vonultatta fel a Villa Erba szálloda területén a legkülönlegesebb modelleket az 1930-as évektől napjainkig, összesen több mint 150 magával ragadó példánnyal.

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2024 nyílt napjain körülbelül 12 000 autórajongó tette tiszteletét. A Virra Erba szálloda területén a Julie Mehretu ihlette huszadik BMW Art Car guruló műalkotás mellett a Le Mans-i 24-órás verseny ikonikus BMW Art Car modelljei is megtekinthetők voltak. A sportosan elegáns BMW Z8 valóságos közönségmágnesként ünnepelte 25. születésnapját a Comói-tó partján. A BMW Group Innovation Isle a müncheni központú vállalatcsoport aktuális portfóliójának új hajtáslánc-technológiáit és technológiai innovációit mutatta be. A nemrégiben elhunyt legendás olasz formatervező, Marcello Gandini munkássága előtt különleges tiszteletadással emlékeztek meg a szervezők. A fiatal látogatók és a videojátékok szerelmesei a Carrera Track és a Sim Racing szimulátorokban tehették próbára képességeiket Bruno Spengler motorsport-pilóta ellen. A nyílt napokon a látogatók a Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2024 nyolc kategóriájában versenyző történelmi járműkülönlegességek látványos felvonulásával is megünnepelhették autózás iránti közös szenvedélyüket. A lélegzetelállító négykerekűek időtlen hidat képeztek a múlt és a jövő között.

Vasárnap késő délután Helmut Käs, a BMW Group Classic igazgatója és a Concorso d’Eleganza Villa d’Este elnöke, Carlotta Fontana, a Villa d’Este igazgatótanácsának tagja és Massimiliano di Silvestre, a BMW Olaszország elnöke a szombati belépőjegyekből és a BMW Group Classic hozzájárulásából összegyűlt, Cernobbio város óvodájának szánt 50 000 eurónyi adományt ünnepélyes keretek között adta át Matteo Montinak, Cernobbio polgármesterének.

„A Concorso d´Eleganza Villa d´Este 2024 lehetővé teszi számunkra, hogy bemutassuk a mobilitás minden aspektusát és összekapcsoljuk az ikonikus autók múltját a jelennel, illetve a jövővel. E hétvégét nem csupán egy exkluzív szépségversenyként látjuk, hanem mindenekelőtt olyan eseményként, amelynek nyílt napjai a történelmi autókülönlegességek minden rajongójának szólnak” – fogalmazott Helmut Käs, a BMW Group Classic igazgatója és a Concorso d’Eleganza Villa d’Este elnöke.

„A Villa d’Este büszkén tiszteleg az időtlen elegancia, a tökéletesség és az autók iránti szenvedély előtt, amely 1929 óta fémjelzi a Concorso d’Eleganza szépségversenyt. Az esemény sikere a felvonuló egyediségekben, valamint az autórajongók több generációja által osztozott érzelmekben és szenvedélyben rejlik. Hálásak vagyunk a BMW Groupnak a hosszú távú partnerségért és a Villa d’Este oldalán gyümölcsöző nagyszerű együttműködésért” – mondta Davide Bertilaccio, a Villa d’Este Hotels vezérigazgatója.

Forrás: autoszektor.hu