Az elmúlt hónapban megtorpant az elektromos autó vásárlást ösztönző pályázatok feldolgozása. A megrendelt autók a kereskedőknél állnak, akik már 2-3 hónapja átvették és kifizettek az autójukat, egyelőre hiába várják az utófinanszírozásos támogatás kifizetését.

Olvasóink panaszai kapcsán, valamint a hivatalos statisztikai adatok alapján megkérdeztük a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériumtól, hogy mikor várható előrelépés az elektromos autó vásárlását ösztönző állami támogatással kapcsolatban, olvasóinkat pedig arra kértük, hogy számoljanak be arról, hogyan áll a saját pályázatuk.

Olvasóinktól kapott információk két csoportra oszthatók, a türelmetlen várakozás azonban közös pont, hiszen a pályázók több mint harmada már február 5-én, az első napon benyújtotta a pályázatot, de azóta sem kapott érdemi választ.

A cégek egyik részének már megérkezett a kereskedésbe a megrendelt autója, de a pályázat pozitív elbírálása előtt nem szeretnék átvenni az autót, mivel ha esetleg nem kapják meg a támogatást, akkor inkább nyílt végű lízingel finanszírozva vásárolnának saját erős beruházás helyett, esetleg inkább elállnak a vásárlástól.

A másik csoportba tartozók már kifizették és átvették az autót, ők szintén türelmetlenül várják a továbblépését, a támogatás kifizetését.

Forrás: villanyautosok.hu