Ki gondolta volna, hogy épp a Jeep fog élen járni a villanyos átállásban, amikor az elektromos autók világa a lehető legmesszebb áll a terepezéstől.

Noha elsőre megbotránkoztatónak tűnhet, hogy épp egy olyan márka kötelezi el magát ilyen szinten a villanyosításnak, ami elsősorban a terepezésről szól, ugyanakkor a Jeep már nálunk is számtalanszor bebizonyította, hogy remekül csinálja a kínálat zöldítését, az off-road tulajdonságok érdemi csorbítása nélkül. Mi több, Amerika két legeladottabb plug-in hybrid modellje Jeep. Szóval joggal lehet bizakodó Antonio Filosa, a cég vezérigazgatója, aki most azt nyilatkozta a CNBC-nek, hogy 2024-ben mintegy 160-170 ezer PHEV-et értékesítenének, csak az Egyesült Államokban.

Mivel tavaly kb. 113 ezret adtak el a konnektoros hibridekből, ez mintegy 50%-os ugrást jelentene egy év alatt. Jelenleg a Gladiatoron kívül minden Jeep modell elérhető villanyosított hajtáslánccal Európában. Ráadásul a friss piaci trendekre reagálva nem is ragadnának le egyetlen technológiánál: a tisztán elektromos és plug-in hybrid hajtásláncok mellett nyitottak a mild hybridekre, a hagyományos hibridekre és a hatótáv növelős megoldásokra is. Például a Wagoneerből érkezhet egy olyan változat, amiben a V6-os motor csak generátorként működne, míg a Cherokee-ban hagyományos hibrid jelenthetne meg.

Forrás: autoszektor.hu