Az autógyártó Stellantis az olaszországi termelése idén mintegy harmadával csökkenhet a szakszervezet szerint, ha a kormány által nemrég bevezetett vásárlási ösztönzők nem növelik a keresletet, különösen az elektromos járművek iránt.

A szakszervezet szerint a termelés a tavalyi 751 ezerről alig több mint 500 ezer járműre eshet, ami jóval elmarad az egymilliós céltól, amelyet a Stellantis az olasz kormánnyal tárgyalt az évtized végére. Miután az év elején bejelentette az elektromos és hibrid, valamint a kevésbé szennyező benzines járművek vásárlását támogató új ösztönző rendszert, a kormány csak a múlt hónapban vezette be az intézkedéseket.

A szakszervezet vezetője szerint ha az ösztönzők nem változtatnak a képen, akkor az év végére valószínűleg csak félúton lesznek az egymillió 2030-as cél felé. A Stellantis szóvivője elmondta, hogy a vállalat nem kommentálja a szakszervezet által közölt termelési adatokat.

A Stellantis olaszországi termelésének potenciális fellendülését a dél-olaszországi Melfi üzemében a következő években gyártásba kerülő új modellek jelenthetik. A jövő év és 2026 között a Stellantis öt új középkategóriás modell gyártásának megkezdését tervezi Melfiben, többek között a Jeep és a Lancia márkák számára, kezdve egy új DS autóval 2025 első negyedévében – számolt be róla a Reuters.

Forrás: autopro.hu