A Stellantis azt közölte, hogy 2026-ig 36 modellre bővíti a megfizethető hibrid járművek sorát Európában, hogy kielégítse a belső égésű autók és az elektromos járművek alternatívájának számító motortípus iránti növekvő keresletet.

A Stellantis közleményben tudatta, hogy idén 30 hibrid modellt kínál 14 márkája közül kilencnek, köztük a Fiat, a Peugeot, a Jeep és az Alfa Romeo számára, és a következő két évben további hatot terveznek.

Az autógyártó közleménye szerint a hibridekre vonatkozó európai megrendelések gyors felfutására reagál ezzel a lépéssel. Hozzátették, hogy az ilyen típusú járművek eladásai a régióban 41 százalékkal nőttek az idei első hat hónapban. A Stellantis júniusban azt nyilatkozta, hogy elektromosautó-eladásai 2024 eleje óta stabilak a globálisan gyengébb kereslet ellenére.

A Stellantis nyilatkozata szerint most inkább a „mild hibrid” járművek értékesítésére összpontosít, olyanokra, amelyek nem rendelkeznek konnektorral és 48 voltos, alacsony feszültségű akkumulátort, duplakuplungos robotizált sebességváltót és megerősített fékenergia-visszanyerő rendszert használnak – írja a Reuters.

Forrás: autopro.hu