Tömeges meghibásodás miatt vizsgálódnak a Stellantis ellen az Egyesült Államokban. A cég autói akkumulátorhiba-jelzés mellett produkálnak kritikus meghibásodásokat. Volt, akinél menet közben leállt a motor, másnál a vészfék aktiválódott. A Stellantis nagyjából 1500 autója lehet érintett.

Az Egyesült Államokban vizsgálatot indítanak a Stellantis ellen – írta a Nemzeti Közúti Közlekedési Hivatal (NHTSA). Az eljárásra azért van szükség, mert tömegesen érkeznek a panaszok a vállalat autóira. Állítólag a járművek menet közben elveszítik a hajtóerőt, van, akinél a motor teljesen leállt, és váratlan vészfékezésről is érkeztek hírek.

A Reuters számolt be róla, hogy az NHTSA-hoz 80 panasz futott be a RAM 1500 pickup teherautók és a Jeep Wagoneer SUV járművek miatt. Az érintett autók mind 2022-ben készültek. A Stellantis nagyjából 1500 autója lehet érintett.

A panaszok szerint az autók menet közben teljesen leállnak, vagy jobb esetben csak nagyon lassan képesek haladni. Volt, akinél parkoló üzemmódba állította magát a kocsi, másoknál a vészfék kapcsolt be. Az esetek abban mind megegyeznek, hogy a hibák jelentkezésekor a műszerfalon felvillan az akkumulátorhibát jelző fény.

Az NHTSA egy előzetes vizsgálat keretében felméri, hogy a probléma mennyire elterjedt, milyen gyakori, illetve megpróbálják kideríteni a kiváltó okokat is.

Forrás: vg.hu