A Schaeffler bejelentette, hogy az évtized végéig több mint 5000 új töltőponttal bővül – ennek több mint a fele Európában lesz. A Schaeffler azt állítja, hogy 2030-ig összesen 3000 elektromos töltőpontot telepítenek Európában. Nem említi azonban sem a 3000 európai töltőállomás, sem a fennmaradó 2000 töltőpont konkrét helyét. A vállalat csak annyit ír, hogy „2030-ig világszerte több mint 5000 további töltőpontot építenek ki elektromos járművek számára”, és hogy az intézkedés a fenntarthatósági programjuk része.

A töltők egy része az Egyesült Államokban kerülhet telepítésre, a Schaeffler ugyanis ott is üzemel, és gyárat épít Doverben, az amerikai Ohio államban. A vállalat két kísérleti projektet indított Herzogenaurachban és Schweinfurtban, a németországi Bajorország tartomány két városában.

Az előbbi esetében a Schaeffler hercogenaurachi székhelyének egyik parkolóját tíz töltőállomással szerelték fel az alkalmazottak számára. Mindegyik állomás két töltőponttal rendelkezik, és legfeljebb 22 kilowatt teljesítményt nyújt. Állítólag 2025-ig további 245 töltőpontot telepítenek a helyszínre – írja az electrive.com.

Forrás: autopro.hu