Érdekes per miatt fájhat a Stellantis feje az Egyesült Államokban: a konszern részvényesei beperelték az autógyártót az Egyesült Államokbak, mert csalódást okozott a Stellantis negyedéves üzleti eredménye.

A Stellantis egyes amerikai részvényesei beperelték az autógyártó konszernt, mert szerintük a vállalat becsapta őket azzal, hogy eltitkolta a növekvő készleteket és más gyengeségeket, mielőtt kiábrándító eredményt könyvelhetett el, aminek következtében részvényei zuhantak.

A manhattani szövetségi bíróságon augusztus 15-én, csütörtökön benyújtott panasz szerint a Stellantis mesterségesen felfújta részvényárfolyamát 2024 nagy részében azáltal, hogy csak pozitív értékelést adott a készleteiről, az árképzési erejéről, az új termékeiről és a működési haszonról. A részvényesek szerint az igazság július 25-én derült ki, amikor a Stellantis bejelentette: az első félévi korrigált működési eredménye 40 százalékkal 8,46 milliárd euróra esett, ami elmarad az elemzők által várt 8,85 milliárd eurótól.

A Stellantis szerint a per értelmetlen, a részvényesek ügyvédje pedig egyelőre nem válaszolt a hírt közlő Reuters kérdéseire.

Forrás: autopro.hu