A Stellantis megkezdte az elektromos autók gyártását Mexikóban, a Toluca városában található gyárában. Ebben az üzemben készülnek a teljesen elektromos Jeep Wagoneer S modellek az észak-amerikai piacokra és a globális exportra is.

A Stellantisnak nem volt szüksége rá, hogy teljesen átalakítsa a mexikói gyárát, hiszen az STLA Large platformot úgy tervezték, hogy az belső égésű motoros, hibrid és elektromos hajtásokhoz is alkalmas legyen. Természetesen valamennyi átalakításra azért volt szükség: a gyártó 1,6 milliárd dollárt fektetett be az üzem korszerűsítésébe, amely így már készen áll a Stellantis STLA Large platformján alapuló elektromos járművek gyártására.

Az első elektromos autó, amely legördült a mexikói gyártósorról, a Jeep Wagoneer S 400 voltos technológiával és 100 kilowattórás akkumulátorral. Az autó hatótávolsága a gyártó szerint 480 kilométer.

Az elektromos modellt elsőként az Egyesült Államokban és Kanadában forgalmazzák már idén, majd Brazíliában, Olaszországban és Mexikóban is piacra kerül. Az autó minden esetben a tolucai gyárban készül majd – írja az electrive.com.

Forrás: autopro.hu