A Citroën idén nyártól a ChatGPT mesterséges intelligenciával szereli fel legújabb modelljeit, beleértve a C4, C4X, és C5 X típusokat, valamint a városi és kompakt furgonokat.

A Citroën 2024 nyarától a ChatGPT generatív mesterséges intelligenciával látja el három legújabb személyautóját, a C4, C4X és C5 X modelleket, valamint városi és kompakt furgonjait, mint a Berlingo furgon, Jumpy, Berlingo és SpaceTourer – közölte a vezess.hu.

A ChatGPT integrálása jelentősen javítja a hangvezérlő rendszerek hatékonyságát, lehetővé téve a természetes beszéd könnyebb megértését. A fejlesztés eredményeként a hangfelismerő szoftver pontosabb és használata egyre elterjedtebbé válik. Ezen kívül a ChatGPT az autós társalkodó szerepét is betöltheti, válaszol a legváltozatosabb kérdésekre, kereséseket végez az interneten, és akár mesét is mond a gyerekeknek.

A ChatGPT külön szolgáltatásként érhető el, és akár régebbi Citroën modellekre is utólag aktiválható, így bárki számára elérhetővé válik ez a francia társalkodó.

Forrás: 10perc.hu/főkép forrása: Citroen (hivatalos oldal)