A Stellantis közölte, hogy négy hétre felfüggeszti a teljesen elektromos Fiat 500 gyártását a gyenge kereslet miatt. Az intézkedés az európai elektromos autópiacon tapasztalt nehézségekhez kapcsolódó jelenlegi megrendeléshiány miatt szükséges, amelyet minden gyártó, különösen az európaiak tapasztalnak.

A Fiat 500-as az északnyugat-olaszországi Torinóban, a Fiat márka szülőhelyén, a történelmi Mirafiori üzemben készül. A gyártás felfüggesztése szeptember 13-án, pénteken kezdődik – nyilatkozta a Stellantis, hozzátéve, hogy „keményen dolgozik azon, hogy a lehető legjobban kezelje ezt a nehéz átmeneti szakaszt”. Ezen erőfeszítések részeként a francia-olasz csoport közölte, hogy 100 millió eurót fektet be Mirafioriban egy nagyobb teljesítményű akkumulátor bevezetésére, és 2025 és 2026 között megkezdi az 500-as elektromos modell hibrid változatának gyártását.

A szakszervezetek már régóta kérik Stellantistól a Mirafiori telephely újraindítását, ahol a termelés az elmúlt években visszaesett, többek között egy új, nagy volumenű, olcsó autó bevezetésével. „A Mirafiori komplexum mélyreható átalakításon megy keresztül, amelynek célja, hogy valódi globális innovációs és fejlesztési helyszínné váljon, amely kulcsfontosságú, ha meg akarunk felelni a fenntartható mobilitásra való átállás kihívásának, amelyre hivatottak vagyunk” – tette hozzá a Stellantis. amelyet a Reuters idéz.

Forrás: autopro.hu