Az olasz kormány betartotta a fenyegetését és másra fordítja az akkugyár megépítésére szánt támogatás. Maradt azonban egy kiskapu a Stellantis számára, ha olasz állami pénzhez szeretne jutni az ACC által épített akkumulátorgyár érdekében.

Ahogyan azt még a nyáron belengette, az olasz kormány az ACC-gyár számára elkülönített mintegy 200 millió eurós uniós forrást más célokra csoportosítja át, mert nem kezdődött el időben a beruházás. Adolfo Urso ipari miniszter ugyanakkor kifejtette, hogy külön erre a célra olasz állami pénzek bocsáthatók rendelkezésre, ha az ACC egy későbbi időpontban új ipari tervet tud bemutatni a Termoliban épülő gyár ügyében.

Az ACC a Stellantis, a Mercedes-Benz és a TotalEnergies akkumulátorcellákat gyártó vegyesvállalata, mely három európai üzemet tervez építeni, azonban jelenleg kettő esetében is szünetelnek az építési munkálatok – Kaiserslauternben és Termoliban.

A Stellantis az ACC legnagyobb érdekelt fele, ezért augusztusban jelentős nyomást gyakorolt ​​rá az olasz kormány. Urso akkoriban már azzal fenyegetőzött, hogy a kormány másra fordítja a projektre szánt pénzeket, ha a Stellantis „órákon belül” nem kötelezi el magát a beruházás mellett. A Stellantis akkor kiadott egy közleményt, amiben kijelentette, hogy az ACC jelenleg új technológiák bevezetésén dolgozik a cellák és modulok gyártásához, hogy azok összhangban legyenek a piac fejlődésével – írja az electrive.com.

Forrás: autopro.hu