Néhány hete a Fiat 500e jutott ugyanerre a sorsra.

A Stellantis Csoport a jövő hónapban ideiglenesen felfüggeszti néhány olaszországi összeszerelő és motorgyárának működését, ami érinti a régebbi generációs Panda-modellt is. Ez a döntés a nehéz piaci körülményekre, az alacsony eladásokra és a piaci kihívásokra válaszul született meg – írja a Reuters.

A Fiat augusztusban jelentős visszaesést tapasztalt a modell európai eladásaiban: a tavalyi év azonos hónapjához képest 41 százalékkal csökkentek, 3873 darabra, a korábbi 6505-höz képest. A tervezett leállások a Pomigliano d’Arco, Termoli és Pratola Serra gyárakat érintik majd november 11. és 29. között. (A modellnek már van egy újabb verziója, a Grande Panda, de az Szerbiában készül.)

A Stellantis Csoport kihívásai között szerepel a drágább elektromos autók iránti alacsony kereslet, valamint a kínai verseny növekedése. Emellett az Egyesült Államokban felhalmozott készletek is nyomást gyakorolnak a cég bevételeire, ami miatt csökkenteniük kellett a bevételi és pénzforgalmi előrejelzéseiket.

Olaszországban a Stellantis már november 1-jéig leállította a termelést a történelmi torinói Mirafiori gyárban is, ahol többek között a Fiat 500e elektromos városi autó és Maserati sportautók készülnek.

Forrás: www.hvg.hu