Élénkül a használtautók piaca, a tavalyi elhalasztott vásárlások most jelennek meg, egyre több az adásvétel. A keresett autók toplistáján élen az Opel Astra, a tízbe három BMW sorozat is belefért.

A Datahouse statisztikái alapján 76 250 használt személyautó cserélt gazdát, ami 12 százalékkal több a tavaly júniusban regisztrált 68 344-nél. Érdekesség, hogy ebben az évben minden hónapban több használtautó cserélt gazdát, mint egy évvel korábban. Februárban például 25 százalékos volt a növekedés 2023. februárral szemben. A magas infláció és a reálbérek zsugorodása miatt sokan halasztották el az autóvásárlást tavaly, ami hozzájárult a piac idei élénküléséhez.

A használt autók árai idén minimálisan, 3-5 százalékkal csökkentek 2023 azonos időszakához képest.

Benzinest keres a többség
A Használtautó.hu szerint a telefonos megkeresések alapján az elmúlt időszakban a legnépszerűbb használt autók az Opel Astra, Suzuki Swift, Volkswagen Golf hármas. Érdekesség, hogy egy használt Golf hárommillió forintos átlagára csaknem a kétszerese a dobogón álló másik két modell átlagárának.Benzines használt járműre ebben az időszakban 307 ezer, dízelre 242 ezer, elektromosra 7550, hibridre pedig összesen 17 ezer telefonos érdeklődés érkezett – írja a Vezess.hu.

A top 10 legnépszerűbb autó átlagára:

Opel Astra 1,73 millió forint

Suzuki Swift 1,28 millió forint

Volkswagen Golf 3,0 millió forint

Ford Focus 2,2 millió forint

Volkswagen Passat 3,6 millió forint

BMW 3-as sorozat 3,8 millió forint

Skoda Octavia 4,0 millió forint

BMW 5-ös sorozat 6,0 millió forint

BMW X sorozat 12,4 millió forint

Audi A4 3,3 millió forint

Forrás: haszon.hu